Nejnovější recenze ze sekce Lezečky
- přilnavé
- podrážka hodně vydrží
- dobré na patičky
Prostě SUPER !!!!!
- pohodlie, citlivosť, presnosť, guma, päta, jednoduché obúvanie, dizajn :)
- zatiaľ nič, uvidíme aká bude živostnosť
Mám ich zatiaľ krátko, takže neviem úplne objektívne posúdiť. No edge koncept mi vyhovuje, cítiť naozaj každú nerovnosť. Prekvapivo držia aj v previsnutejšom teréne ako 45°, čo som ani nečakal. Guma je veľmi dobrá (XS 2) a je natiahnutá aj spredu lezečky, takže lezka berie aj keď je opretá kolmo o stenu. Päta sedí dobre, nemôžem na ňu povedať krivé slovo. Číslovanie je zrovnateľné s ostatnými modelmi od LS, možno sa zdá byť na začiatku trochu tesnejšia (tak 0,5 čísla), ale veľmi rýchlo sa prisbôsobí chodidlu a drží na nohe ako rukavica. Od samého začiatku veľmi pohodlná. Ja som zvolil 39,5 (bežné boty 43) a som spokojný. Vyhovuje mi ale keď mám lezečky naozaj veľmi tesné, takže kto má radšej pohodlie mal by si určite vybrať väčšie číslo. Vzhľadom na charakter lezečky by som ale ja osobne už väčšie číslo ako 41 (pri nohe 43) nechcel. Napriek tomu, že je to šnúrovací model tak sa dajú obúvať a vyzúvať rýchlo. Šnúrky sa nezadierajú a netreba ich dlho zaťahovať, ani povoľovať. Zatiaľ sa javia ako skvelé a citlivé lezky s dobrým predpätím. (P3 system)
Perfektně padnou na mojí nohy (širší nárt)
- Měkká guma - na tření je to kámoška, co podrží
- Na menší stupy nic moc..
- Zapaří se rychle - a pokud se o ně nestaráte, tak smrdí.
Moje "papuče", které si s radostí vezmu ven. Na písku taky fajn.
- pohodlí
- vzhled
Super lezečky, jedny z nejpohodlnějších co znám, parádně drží ve skalách i na stěně... A gekona mi všichni chválí :)
- Vyborne sedi
- Presny na malych stupech
- dobrá cena
- kvalitní materiál
- příjemně tvarované
Doporučují jak začátečníkům tak pokročilým.
- Viz vyse
- Viz vyse
Abych poupravil svoji predchozi recenzi, musim dal salticu palec nahoru, ze rozlepene lezecky bez problemu zadarmo opravil. Po par tydnech lezeni uz vse ok, i tvar se lehce prizpusobil.
Suma sumarum nejsou to la sportivy, ale pokud nechcete na preklizce brousit boty za 3000, tak to neni spatna volba :-)
- suchý zip (i když jsou lezečky celé od maglajzu, ..stále lepí)
- super na patování
- špička dobře bere i malé stupy
- podlepení podrážky dost vydrží (za rok používání téměř beze změn)
- cena X výkon
- pásek přes prsty nekryje klouby
Lezečky jsem zvolil těsnější, počítal jsem že se trochu roztáhnou, ale roztáhli se jen málo...takže v nich nevydržím delší dobu...
Lezu hlavně umělky a bouldery...
..příště zvolím větší velikost ;-)
velikost neseděla,ale v obchodě je vyměnily
Dobré měkké lezečky, které se přizpůsobí chodidlu a dobře drží na skále.
- Kdyby lezečka nebyla materiálově ošizená, dostala by ode mě 95 % a všem bych ji vřele doporučil
Nejprve to byla špičková lezečka... Takže shrnu její pozitiva:
Dobrý tvar, ideální tuhost špičky, jdou ustát malé stupy a zároveň postavit na tření. Vhodné i do dírek, ovšem klasika (Testarossa, Solution) mají v dírkách kousek navrch, jsou trochu "špičatější". S No Edge je radost léz, je to, jak již bylo napsáno, příjemné, přirozené, intuitivní, prostě fajn. Mám No Edge radši než klasiku, ať už lezu kdekoli a cokoli, rajbas nebo převis.
Dobře řešená pata, Testarossy mají patu citlivější (tenčí gumu), Solutiony zase mají méně mrtvého místa, ale pata je ještě méně citlivá.
Zapínání na suchý zip je rychlé a nohu vcelku dobře zafixuje. I když základní fixaci nohy v lezečce stejně určuje především vhodně zvolená velikost. Výjimečně se stane, že se suchý zip utahovacího mechanismu při lezení zachytí za lano a odlepí.
Výborně funguje P3, která zajistí dobré stání na malých stupech i po několikerém podlepení, prohnutý tvar boty zůstává zachován.
Lezečka je pohodlná, nikde výrazně netlačí. Ale Testarossy a Solutiony jsou komfortem kousek dále (vyměkčení na kloubech prstů).
Životnost lepičky závisí na stylu lezení. Na mikrolištách drsného vápna vydrží déle než klasika (Testarossa, Solution), při použití "na tření" je životnost stejná, nebo nižší, je tam přeci jen pouze 3mm gumy oproti klasice (3,5-4mm).
A teď jedno velké negativum, kvůli kterému jinak skvělá lezečka ode mě dostala jen 2* a nikoli 5. Jde o zpracování, konkrétně o mezipodešev. Narozdíl od ostatních top modelů La Sportivy, mezi které osobně řadím Testarossy a Solutiony, je u Futur použita mezipodešev Laspoflex, stejná jako u levnějších modelů (Miura, Cobra...). Testarossy a Solutiony mají mezipodešev Hytrel. V případě Laspoflexu se zřejmě jedná o méně kvalitní materiál, neboť již po prvním podlepení Futur a při prvním výjezdu s novou lepičkou tato mezipodešev praskla ve špičce, pod palcem, a to na obou botách. Vzhledem k tomu, že mezipodešev umožňuje ustát v botách malé stupy, jejím prasknutím jsou boty víceméně na vyhození. Prasklá mezipodešev s sebou postupně přibrala i podšívku, takže teď je bota zároveň nekomfortní, neboť při lezení, když bota pracuje, se do palců zakusují vzniklé škvíry. Lze namítnout, že "podlepená" bota již není originál, takže se není co divit. Ovšem při lezení po ostrém materiálu lze do lepičky stvořit díru skrz naskrz již při prvním lezení, takže s opravou a novým podlepením se zvláště u takto dobré (a drahé) boty jaksi počítá.
Další případy nekvalitního zpracování, na které si ztěžovali někteří známí (především odlepování gumy No Edge systému) mě osobně nijak v používání boty nelimitovaly (ač se mi guma na vnitřní straně jedné lezečky taky odlepila).
Špičková lezečka. Výborný tvar, ideální tuhost špičky, jdou ustát malé stupy a zároveň postavit na tření. Vynikající do dírek.
Dobře řešená pata, díky velmi tenké gumě velmi citlivá (narozdíl od paty na Solutionech; pata na Futurách či Cobrách je tak někde mezi), je ale trochu objemnější, oproti Solutionům více mrtvého prostoru.
Díky tkaničkám skvěle "nastavitelná" na širokou i úzkou nohu. Na druhou stranu tkaničky až do špičky limitují možnosti špičkování, zde mají na vrch Cobry, Futury i Solutiony. Tkaničky nijak výrazně nezpomalují obouvání, stačí vždy "2x potáhnout" a je dotaženo, celá bota zůstává stále "nastavena" na vaši šířku nohy. Výhodou tkaniček až do špičky rovněž je, že lze botky celé rozšněrovat a snadno je tak zevnitř vyčistit, např. kartáčkem a mýdlovou vodou. Do nazouvaček se dostává hůře.
Velice pohodlná, díky příjemnému měkkému materiálu netlačí na klouby prstů. Vyměkčující "polštářek" pod patou zaručí příjemný došlap na tvrdé kamínky u nástupu cesty.
Životnost lepičky závisí na stylu lezení. Na mikrolištách drsného vápna se proleze rychleji než No Edge, při použití "na tření" je životnost stejná, nebo lepší.
- pevná lezačka, vydrží, šněrování zajímavé, extrémně nesmrdí
Je lepší na sportovky nebo na překližku, takovej lepší průměr toho co je tady na trhu. Mě sedla parádně, a užil jsem si s ní spoustu zábavy, bohužel už pomalu odchází do lezačkového nebe.
- System zapinani
- Dobre drzi
- Neprirozene tlaci svrchu na palec
- Po 2 mesicich lezeni se rozlepily na spicce
System zapinani je rychly a pohodlny. Lezecka dobre drzi i na mensich stupech. Nevim jestli je to spatnym tvarem nohy, ale je to prvni lezecka, ktera me svrchu tlacila na prst tak, ze mi zmodral nehet, pritom jsem nesel s velikosti extremne nizko. Navic po dvou mesicich (3x tydne lezu) se rozlepila spicka, ted jsou v reklamaci a podruhy bych do nich nesel
Rock Pillars Pearl Lace Up
Přidáno: 12. prosince 2014
(naposledy upraveno 12. prosince 2014)
Zakoupeno v HOTROCK.cz
- osvědčený typ lezeček, vyhovvují mi anatomicky,
- univerzálnost použití
Výborné lezečky z pohledu cena-užitná hodnota
- nejlepší lezečka pro kluky s malou patou.
- zatím nic.
Skvělá lezečka, českého výrobce, co víc si přát.
- univerzálnost - dokáží být hodně prohlé i dobré na tření, dobrá pata, rychle se nazouvají a přitom drží na noze, vhodné na všechny povrchy, pogumovaná špička na hákování
- pogumování na špičce není moc silné a až tak moc nevydrží (urval jsem kus gumy na špičce při hákování) jinak asi nic
pozor dost se roztáhnou (podobně jako cobry)
- lepička, tvar kopyta (výborně obepne nohu), cena
- nekvalitní obepínací guma, zbytečné přehnutí obepínací gumy - dochází ke krčení a ohybu (aspoň by mohlo být přišité), zbytečně velké nazouvací poutko
za tu cenu solidní lezečky, ale mají své mouchy...
- v rámci možností pohodlné
- dobře drží na překližce
- dobře se nazouvají díky zipu
- zatím ty zipy drží :D
- líbí se mi jak vypadají
- přijatelná cena
- zatím nevím
jsou úžasný
Zobrazuji 221 - 240 ze 299 recenzí « Předchozí 1...10 11 [ 12 ] 13 14...15 Další »